قبل از انجام سونوگرافی چه نکاتی را باید رعایت کرد
سونوگرافی یکی از روشهای تصویربرداری پزشکی است که برای تشخیص بیماریهای داخلی بدن انجام میشود. برای آمادگی قبل از انجام سونوگرافی، باید به موارد زیر توجه شود:
در صورتی که سونوگرافی برای بررسی مثانه، رحم و تخمدانها انجام میشود، باید مثانه پر از آب باشد. این باعث میشود رحم و تخمدانها به صورت شفاف در تصویر سونوگرافی ظاهر شوند.
برای انجام سونوگرافی باید از روی پوست و با ژل مناسب انجام شود.
وجود موی اندک در ناحیه سونوگرافی مزاحمتی ایجاد نمیکند، اما در صورت وجود موی بیش از حد در محل وجود دارد، باید قبل از انجام سونوگرافی نسبت به تراشیدن آن اقدام شود.
در صورت داشتن زخم باز نمیتوان سونوگرافی انجام داد، زیرا ژل سونوگرافی موجب تحریک زخم یا آلودگی بیشتر آن میشود.
همیشه قبل از انجام سونوگرافی، باید پزشک خود را از سابقه عملهای جراحی قبلی خود مطلع کنید.
در مورد سایر نوع سونوگرافیها نیز باید به نکات زیر توجه شود:
برای سونوگرافی کلیهها و مجاری ادراری، لگن (رحم و تخمدان، پروستات و مثانه) حتما باید مثانه پر باشد.
برای سونوگرافی کیسه صفرا بیمار باید حداقل ساعت قبل از آزمایش ناشتا باشد.
برای سونوگرافی شکم در صورت وجود کیسه صفرا باید ناشتا باشد.
در صورت ناشتا بودن، گاز کمتری در داخل روده قرار میگیرد و به همین علت سونوگرافی کلیه، کبد، طحال، لوزالمعده و … راحتتر انجام میشود.
مصرف آب بیش از حد خود هم ممکن است مشکلزا باشد و مانع تشخیص برخی از مشکلات گردد. لذا نوشیدن حداکثر یک لیوان آب کافی خواهد بود. مصرف زیاد آب جهت پر کردن کامل مثانه معمولاً در بررس ی احشا لگنی (مخصوصاً در دختران) لازم است.
در کل، برای آمادگی قبل از انجام سونوگرافی باید به دستورات پزشک پیروی کرد و نکاتی که در مورد هر نوع سونوگرافی ذکر شد را رعایت کرد. همچنین، در صورت داشتن هرگونه سوال یا ابهامی درباره آمادگی قبل از انجام سونوگرافی، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.