برنامه شام ایرانی و نقد آن
شام ایرانی یک مجموعه ویدیویی است که توسط بیژن بیرنگ در زمستان 1390 ساخته شد. این سریال بازتاب بخشی از فرهنگ ایرانی به نام «ادب شام ایرانی» است که شامل آشپزی، غذاخوری و معاشرت استکارگردانی فصل اول این سریال به عهده بیژن بیرنگ، فصل دوم توسط محمد شایسته، فصل سوم تا پنجم توسط سروش صحت و فصل نهم تا هفدهم توسط سعید ابوطالب ساخته شد. در این سریال میزبانان و مهمانان مختلفی در هر قسمت حضور دارند که در حین بحث در مورد موضوعات مختلف با هم آشپزی می کنند و غذا می خورند.
شام ایرانی یک واقعیت نمایشی است که در ایران تولید و از شبکه نمایش پخش می شود. این نمایش در ایران محبوبیت پیدا کرده و به دلیل بازنمایی فرهنگ و غذاهای ایرانی مورد تحسین قرار گرفته است. این سریال جوایز متعددی از جمله جایزه بهترین کارگردانی برای مهران غفوریان در فصل دوم و جایزه بهترین مجری برای بهنوش بختیاری در فصل اول را دریافت کرده است.
نقد برنامه شام ایرانی
برنامه “شام ایرانی” یک مجموعه تلویزیونی است که در آن میزبانان مختلفی در هر قسمت غذاهای ایرانی را درست میکنند و در کنار آنها با مهمانانی از جمله هنرمندان، ورزشکاران و سیاستمداران گفتگو میکنند. این برنامه در سال 1390 با کارگردانی بیژن بیرنگ شروع شد و تاکنون 10 فصل داشته است.
اما در سالهای اخیر، برنامه “شام ایرانی” با انتقاداتی مواجه شده است. برخی از انتقادات شامل عدم تنوع مهمانان، تکراری شدن برخی از مهمانان، شوخیهای سطحی و تقسیم برنامه به جزیرههایی مانند نصایح کلیشهای، غذاهای لاکچری و مراکز خرید آنچنانی و خوراکیهای گرانقیمت است. همچنین، برخی از مخاطبان این برنامه را تهی از محتوا و فرم میدانند.
در فصل دهم “شام ایرانی”، سعید ابوطالب به عنوان کارگردان برنامه، تلاش کرد تا با تغییراتی در فرم برنامه، آن را جذابتر کند. این تغییرات شامل تغییر میزبانان هر شب، افزایش تنوع مهمانان، تغییر در فرمت برنامه و اضافه کردن بخشهایی مانند “آشپزخانه” و “میز میهمانی” بود. اما با این حال، برخی از مخاطبان همچنان انتقادات خود را از برنامه “شام ایرانی” ابراز میکنند.